Bel en reserveer direct: +31611370130

Lissabon

Lissabon

 

Lissabon ligt op 1 uur rijden van Praia d’el Rey. De volgende wijken zijn het bezoeken waard:

Alfama is de oudste wijk van Lissabon, gelegen tussen het kasteel van São Jorge en de Taag. De wijk is een bekende trekpleister voor toeristen, vooral door de vele oude gebouwen, fadobars en restaurants. Er zijn vele kronkelige straatjes en steegjes te vinden.

Lissabon Alfama

Baixa, de “benedenstad”, is het centrum van Lissabon. Hier bevindt zich het Rossio, al eeuwen het belangrijkste plein van de stad. Aan het aan de Taag gelegen zeer grote plein Praça do Comércio bevond zich, totdat Portugal in 1910 een republiek werd, de Koninklijke residentie.

Lissabon Baixa

Lissabon Baixa Rossio

Ten westen van de Baixa, en ongeveer dertig meter hoger, ligt de wijk Bairro Alto. Hier zijn vele restaurants en uitgaansgelegenheden te vinden. De van rond 1900 daterende Elevador de Santa Justa is een door een leerling van Gustave Eiffel ontworpen lift in neogotische stijl. De lift wordt gebruikt om naar de dertig meter hoger gelegen wijk Bairro Alto te komen.

 

Lissabon Bairro Alto

Lissabon Bairro Alto uitzicht

Lissabon (2)

Lissabon (6)


Belém
was vroeger een klein vissersdorp, maar tegenwoordig is het een van meest monumentale en historische wijken van Lissabon. De vele musea zijn het bezoeken waard.

Neem contact op via het contactformulier om direct te reserveren!

Adres

Praia d’el Rey
Aldeia das Caravelas
Rua d. Luisa Gusmão, nr. 26
Portugal
Tel: +31611370130
Website: www.praiadelrey.nl
Email: info@praiadelrey.nl

Mening van onze gasten

Prachtig appartement pal naast een mooie golfbaan aan zee. Ik beveel dit appartement van harte aan!
- M. Bos

Weersverwachting

Praia d'el Rey