Lissabon

Lissabon ligt op 1 uur rijden van Praia d’el Rey

Wijken

De volgende wijken zijn het bezoeken waard:

Alfama is de oudste wijk van Lissabon, gelegen tussen het kasteel van São Jorge en de Taag. De wijk is een bekende trekpleister voor toeristen, vooral door de vele oude gebouwen, fadobars en restaurants. Er zijn vele kronkelige straatjes en steegjes te vinden.

Baixa, de “benedenstad”, is het centrum van Lissabon. Hier bevindt zich het Praça do Rossio, al eeuwen het belangrijkste plein van de stad. Aan het aan de Taag gelegen zeer grote plein Praça do Comércio bevond zich, totdat Portugal in 1910 een republiek werd, de Koninklijke residentie.

Ten westen van de Baixa, en ongeveer dertig meter hoger, ligt de wijk Bairro Alto. Hier zijn vele restaurants en uitgaansgelegenheden te vinden. De van rond 1900 daterende Elevador de Santa Justa is een door een leerling van Gustave Eiffel ontworpen lift in neogotische stijl. De lift wordt gebruikt om naar de dertig meter hoger gelegen wijk Bairro Alto te komen.

Belém was vroeger een klein vissersdorp, maar tegenwoordig is het een van meest monumentale en historische wijken van Lissabon. De vele musea zijn het bezoeken waard.


Wij verwelkomen u graag in ons appartement!

Bel en reserveer direct op +31611370130 of stuur ons een berichtje via het contactformulier.